Isolatie Amstelveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Amstelveen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Amstelveen. We gaan aan de slag met vraagstukken over de spouwmuur isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-amstelveen-1181

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1181
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Amstelveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Amstelveen is goed te betalen (al vanaf € 950 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1950 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Amstelveen kost doorgaans €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is ongeveer €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog meer interessante mogelijkheden. Hierna benoemen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Amstelveen (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Amstelveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Amstelveen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€825
(€7150)
€1010
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€170
(€2300)
€330
(€3050)
Spouwmuur€225
(€1525)
€490
(€2400)
€785
(€3450)
HR++ glas€215
(€2725)
€280
(€3375)
€360
(€5150)
isolatie amstelveen 1181

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Amstelveen?

Waarom mijn woning in Amstelveen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en besparen tot €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Amstelveen

Met behulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Amstelveen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.amstelveen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Amstelveen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Amstelveen. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Amstelveen wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Amstelveen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Amstelveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen