Isolatie Beemster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beemster? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als isolatie van binnenmuren en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je handige informatie over isolatie Beemster. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de vloer en U-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-beemster-1463

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de meest toegepaste stappen om een woning in Beemster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beemster is betaalbaar (om en nabij de € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Beemster kost plusminus €4700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is circa €870 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we verschillende interessante alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Beemster (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste toekomst? Woning Beemster isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Onderstaand check je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beemster. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€785
(€5850)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€280
(€1650)
€375
(€3350)
Spouwmuur€200
(€1500)
€460
(€2300)
€905
(€3425)
HR++ glas€225
(€2450)
€270
(€4225)
€385
(€4475)
isolatie beemster 1463

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Beemster?

Waarom mijn woning in Beemster isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Beemster

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Beemster een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.beemster.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Beemster
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Beemster. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beemster wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Beemster voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Beemster. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen