Isolatie Zandvoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zandvoort? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals isolatie van de kruipruimte of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Zandvoort. We gaan aan de slag met topics als isolatie van binnenmuren en schijntocht. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zandvoort-2041

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de aantrekkelijkste acties om een woning in Zandvoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zandvoort is interessant (vanaf € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zandvoort kost je zo’n €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. De winst is plusminus €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er nog een aantal rendabele opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zandvoort (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Zandvoort isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 (jaarlijks). Op deze website tref je de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Zandvoort. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€805
(€6350)
€1030
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€225
(€1700)
€395
(€2850)
Spouwmuur€325
(€1750)
€600
(€2400)
€835
(€3650)
HR++ glas€210
(€2950)
€275
(€3050)
€425
(€4800)
isolatie zandvoort 2041

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zandvoort?

Waarom mijn woning in Zandvoort isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475, dat betekent een winst van 345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zandvoort

Dankzij een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Zandvoort een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zandvoort.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zandvoort
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zandvoort. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Zandvoort wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zandvoort voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Zandvoort. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen