Isolatie Waadhoeke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Waadhoeke? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je handige informatie over isolatie Waadhoeke. We zoomen in op topics als isolatie van deuren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-waadhoeke-8814

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Waadhoeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waadhoeke kan zeer goedkoop (al vanaf € 730 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Waadhoeke kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op ongeveer €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er meerdere rendabele opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waadhoeke (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Waadhoeke isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Waadhoeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€745
(€5950)
€1190
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€180
(€1650)
€340
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1125)
€630
(€2600)
€870
(€3300)
HR++ glas€205
(€2225)
€270
(€4050)
€435
(€5000)
isolatie waadhoeke 8814

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Waadhoeke?

Waarom mijn woning in Waadhoeke isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Waadhoeke extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Waadhoeke. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Waadhoeke wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Waadhoeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Waadhoeke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.



Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen