Isolatie Menaam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Menaam? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Menaam. Dit kan gaan om items als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-menaam-9036

 • Uitstekend rendement
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Menaam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Menaam kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 720 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Menaam kost +/- €5050. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je plusminus €890 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er allerlei rendabele mogelijkheden. Hieronder vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Menaam (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Menaam isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per 12 maanden. Hierna tref je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Menaam. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€575
(€5600)
€1100
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€255
(€2450)
€350
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1350)
€620
(€2250)
€900
(€3650)
HR++ glas€250
(€1825)
€270
(€3450)
€450
(€4575)
isolatie menaam 9036

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Menaam?

Waarom mijn woning in Menaam isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Menaam een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Menaam. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Menaam wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Menaam voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Menaam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen