Isolatie Pietersbierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Pietersbierum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over isolatie Pietersbierum. We zoomen in op vraagstukken over vloerisolatie en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-pietersbierum-8856

 • Investering snel terugverdiend
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal jij de populairste stappen om jullie woning in Pietersbierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pietersbierum kan erg voordelig (vanaf plusminus € 980 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1850 en je bespaart al snel €185 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pietersbierum kost doorgaans €5100. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je grofweg €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere populaire vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Pietersbierum (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Pietersbierum isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Pietersbierum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€615
(€5700)
€1150
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€230
(€1650)
€360
(€3100)
Spouwmuur€185
(€1100)
€590
(€2275)
€855
(€3225)
HR++ glas€195
(€2100)
€315
(€4200)
€415
(€5025)
isolatie pietersbierum 8856

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Pietersbierum?

Waarom mijn woning in Pietersbierum isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Pietersbierum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Pietersbierum. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Pietersbierum wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Pietersbierum voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Pietersbierum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen