Isolatie Blessum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Blessum? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Blessum. Denk aan vraagstukken over isolerende deuren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-blessum-9032

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Blessum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blessum is goedkoop beginnend bij € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Blessum kost zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €990. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Dit levert op plusminus €760, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we allerlei mogelijke oplossingen. Hierna praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Blessum (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Woning Blessum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Hierna bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Blessum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€635
(€7350)
€1060
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€240
(€2000)
€400
(€3150)
Spouwmuur€295
(€1175)
€630
(€2425)
€900
(€3500)
HR++ glas€235
(€1975)
€265
(€3750)
€430
(€5275)
isolatie blessum 9032

Plekken in de buurt:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Blessum?

Waarom mijn woning in Blessum isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Blessum een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Blessum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Blessum wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Blessum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Blessum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen