Isolatie St.-Annaparochie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in St.-Annaparochie? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als spouwmuren isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie St.-Annaparochie. Je leest uitvoerig over vraagstukken over warmtereflecterende folie en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-st-annaparochie-9076

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check jij de interessantste onderdelen om jullie woning in St.-Annaparochie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in St.-Annaparochie is goedkoop (vanaf zo’n € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in St.-Annaparochie kost +/- €5550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op circa €930 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we allerlei populaire oplossingen. Hierna praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in St.-Annaparochie (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning St.-Annaparochie isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in St.-Annaparochie. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€885
(€6350)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€285
(€1800)
€375
(€3300)
Spouwmuur€280
(€825)
€430
(€1925)
€865
(€3475)
HR++ glas€215
(€1950)
€315
(€4175)
€440
(€5350)
isolatie st-annaparochie 9076

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in St.-Annaparochie?

Waarom mijn woning in St.-Annaparochie isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat levert gemiddeld op €210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in St.-Annaparochie extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in St.-Annaparochie. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan St.-Annaparochie wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in St.-Annaparochie voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in St.-Annaparochie. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen