Isolatie Peins

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Peins? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Peins. We gaan aan de slag met topics als de garage isoleren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-peins-8812

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de interessantste stappen om een woning in Peins te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Peins is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Peins kost doorgaans €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op circa €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Peins (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Peins isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Peins. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€745
(€5600)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€290
(€1950)
€300
(€2950)
Spouwmuur€210
(€875)
€480
(€2125)
€930
(€3075)
HR++ glas€210
(€2300)
€260
(€4050)
€435
(€5025)
isolatie peins 8812

Omliggende plaatsen:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Peins?

Waarom mijn woning in Peins isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Peins extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Peins. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Peins wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Peins voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Peins. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen