Isolatie Marsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Marsum? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als de schuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Marsum. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtbanden en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-marsum-9034

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig last van geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de populairste toepassingen om een woning in Marsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Marsum kan erg voordelig (al vanaf +/- € 800 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1750 en de winst ligt rond de €280 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Marsum kost om en nabij de €4800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je ongeveer €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere rendabele werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Marsum (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Marsum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Hierna berekenen we de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Marsum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€825
(€7500)
€970
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€225
(€2350)
€300
(€3500)
Spouwmuur€215
(€875)
€550
(€1925)
€790
(€3150)
HR++ glas€220
(€2750)
€260
(€3575)
€445
(€5150)
isolatie marsum 9034

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Marsum?

Waarom mijn woning in Marsum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Marsum een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Marsum. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Marsum wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Marsum voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Marsum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen