Isolatie Slappeterp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Slappeterp? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Slappeterp. Je kunt denken aan items als isolatie van verwarmingsbuizen en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-slappeterp-9037

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Slappeterp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Slappeterp is aantrekkelijk (ongeveer € 750 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Slappeterp kost ongeveer €4850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Daarmee bespaar je pakweg €910 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Slappeterp (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Slappeterp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per 12 maanden. Hierna bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Slappeterp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€775
(€5200)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€190
(€1800)
€305
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1325)
€740
(€2125)
€940
(€3325)
HR++ glas€195
(€2275)
€290
(€4300)
€390
(€4750)
isolatie slappeterp 9037

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Slappeterp?

Waarom mijn woning in Slappeterp isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Delta en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200, dat betekent een winst van 265 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Slappeterp een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Slappeterp. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Slappeterp wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Slappeterp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Slappeterp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen