Isolatie Ried

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ried? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Ried. We bespreken thema’s als isolerende kozijnen en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ried-8811

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Interessante energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire acties om je woning in Ried te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ried is interessant (al vanaf € 900 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ried kost zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Dit levert op circa €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ried (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Ried isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat is dus al gauw €900 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ried. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€785
(€5100)
€1060
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€290
(€2000)
€340
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1150)
€460
(€2125)
€930
(€3600)
HR++ glas€215
(€2375)
€285
(€3100)
€355
(€5175)
isolatie ried 8811

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ried?

Waarom mijn woning in Ried isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Ried een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ried. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ried wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Ried voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ried. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen