Isolatie Spannum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spannum? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als de kruipruimte isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Spannum. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als binnenmuren isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-spannum-8843

 • Lagere energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8843
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Spannum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spannum is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 850 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Spannum kost om en nabij de €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11300. Hiermee bespaar je grofweg €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Spannum (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Spannum isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Spannum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€785
(€7300)
€1160
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€260
(€2050)
€335
(€3350)
Spouwmuur€370
(€775)
€490
(€2175)
€865
(€3100)
HR++ glas€240
(€2625)
€310
(€3425)
€380
(€4725)
isolatie spannum 8843

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spannum?

Waarom mijn woning in Spannum isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €280 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Spannum een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Spannum. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Spannum wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Spannum voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Spannum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen