Isolatie Sexbierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sexbierum? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Sexbierum. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van binnenmuren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sexbierum-8855

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand lees jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Sexbierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sexbierum is goed te betalen (plusminus € 860 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sexbierum kost om en nabij de €5900. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van pakweg €790 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er verschillende populaire alternatieven. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sexbierum (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste wereld? Woning Sexbierum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per 12 maanden. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Sexbierum. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€785
(€5200)
€1230
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€175
(€2650)
€380
(€3000)
Spouwmuur€235
(€725)
€520
(€1900)
€860
(€3275)
HR++ glas€240
(€2250)
€270
(€4225)
€435
(€4900)
isolatie sexbierum 8855

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Sexbierum?

Waarom mijn woning in Sexbierum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Sexbierum een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sexbierum. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sexbierum wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sexbierum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Sexbierum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen