Isolatie Berltsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Berltsum? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als spouwmuren isoleren en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Berltsum. Bijvoorbeeld topics als de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-berltsum-9041

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder problemen met vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9041
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje zie je de interessantste acties om je woning in Berltsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berltsum is interessant (ongeveer € 760 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Berltsum kost je zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van pakweg €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we verscheidene alternatieve vormen. In onderstaande tekst behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Berltsum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Berltsum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Berltsum. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€775
(€7150)
€1170
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€230
(€2300)
€320
(€2800)
Spouwmuur€250
(€850)
€620
(€2325)
€835
(€3575)
HR++ glas€230
(€2075)
€260
(€3100)
€445
(€5200)
isolatie berltsum 9041

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Berltsum?

Waarom mijn woning in Berltsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275, dat betekent een winst van 345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Berltsum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Berltsum. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Berltsum wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Berltsum voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Berltsum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen