Isolatie Zweins

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zweins? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Zweins. Dit kan gaan om topics als isolatie van schuine dak en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zweins-8814

 • Elke maand besparen op energie
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Zweins te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zweins kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zweins kost gemiddeld €4550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Dit levert op grofweg €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele mogelijke opties. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zweins (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een groenere samenleving? Woning Zweins isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar. Op deze pagina tref je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zweins. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€785
(€5500)
€1060
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€245
(€1850)
€300
(€2800)
Spouwmuur€290
(€1350)
€710
(€2100)
€925
(€3300)
HR++ glas€200
(€2925)
€300
(€4225)
€405
(€4700)
isolatie zweins 8814

Plaatsen in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zweins?

Waarom mijn woning in Zweins isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met hulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Zweins een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Zweins. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zweins wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Zweins voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Zweins. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen