Isolatie Klooster Lidlum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Klooster Lidlum? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als bijv. isolatie van de zolder en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Klooster Lidlum. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de kruipruimte en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-klooster-lidlum-8853

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Snel te plaatsen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Klooster Lidlum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Klooster Lidlum kan erg voordelig (rond de € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1850 en het bespaart circa €285, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Klooster Lidlum kost doorgaans €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het rendement is ongeveer €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei alternatieve uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Klooster Lidlum (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste wereld? Woning Klooster Lidlum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €1025 p/jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Klooster Lidlum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€795
(€5650)
€1030
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€280
(€2150)
€385
(€2850)
Spouwmuur€210
(€1625)
€550
(€2050)
€795
(€3175)
HR++ glas€190
(€1925)
€280
(€3125)
€435
(€4725)
isolatie klooster-lidlum 8853

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Klooster Lidlum?

Waarom mijn woning in Klooster Lidlum isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Greenchoice en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Klooster Lidlum een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Klooster Lidlum. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Klooster Lidlum wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Klooster Lidlum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Klooster Lidlum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen