Isolatie Nij Altoenae

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nij Altoenae? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals binnenmuren isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Nij Altoenae. Dit kan gaan om items als isolatie van de binnengevel en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nij-altoenae-9072

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Meer controle in de woning
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref jij de populairste toepassingen om een woning in Nij Altoenae te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nij Altoenae is aantrekkelijk (rond de € 770 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nij Altoenae kost ongeveer €4550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1080. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het rendement is ong. €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nij Altoenae (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een bewuste gemeenschap? Woning Nij Altoenae isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nij Altoenae. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€585
(€6000)
€1190
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€180
(€2300)
€390
(€3150)
Spouwmuur€255
(€725)
€740
(€2600)
€810
(€3300)
HR++ glas€220
(€2275)
€275
(€3950)
€375
(€5075)
isolatie nij-altoenae 9072

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Nij Altoenae?

Waarom mijn woning in Nij Altoenae isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Praxis, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Nij Altoenae een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nij Altoenae. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Nij Altoenae wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nij Altoenae voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nij Altoenae. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen