Isolatie Westhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westhoek? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als isolatie van de gevel of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Westhoek. Je kunt denken aan topics als bodemisolatie en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westhoek-9075

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de meest interessante methodes om je woning in Westhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westhoek is goed te betalen (al vanaf € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westhoek kost plusminus €5550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1190. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Dit levert op ongeveer €850, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog een aantal mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westhoek (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Westhoek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat is dus al gauw €850 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westhoek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€745
(€7250)
€1150
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€235
(€1700)
€350
(€3050)
Spouwmuur€330
(€1000)
€480
(€2600)
€830
(€3350)
HR++ glas€225
(€1825)
€265
(€3925)
€350
(€4750)
isolatie westhoek 9075

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Westhoek?

Waarom mijn woning in Westhoek isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Westhoek een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Westhoek. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Westhoek wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westhoek voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Westhoek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen