Isolatie Winsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Winsum? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Winsum. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-winsum-8831

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Geluidswerende werking
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref je de interessantste methodes om jouw woning in Winsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winsum is voordeling (al vanaf € 840 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Winsum kost zo’n €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13100. Daarmee bespaar je pakweg €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Winsum (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Winsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De besparing komt neer op €1000 (jaarlijks). Op deze website tref je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Winsum. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€685
(€4500)
€1030
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€245
(€2600)
€340
(€3050)
Spouwmuur€295
(€1575)
€670
(€2000)
€940
(€3200)
HR++ glas€225
(€2475)
€260
(€3125)
€405
(€4675)
isolatie winsum 8831

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Winsum?

Waarom mijn woning in Winsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse projecten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Winsum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Winsum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Winsum wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Winsum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Winsum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen