Isolatie Skingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Skingen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Skingen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-skingen-8816

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste toepassingen om je woning in Skingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Skingen is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 770 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Skingen kost je zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11400. De winst is grofweg €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er diverse populaire mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Skingen (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een groenere gemeenschap? Woning Skingen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Skingen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€835
(€6350)
€1220
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€265
(€1800)
€335
(€2950)
Spouwmuur€210
(€1475)
€650
(€2300)
€800
(€3575)
HR++ glas€210
(€1850)
€325
(€4025)
€375
(€5075)
isolatie skingen 8816

Plekken in de regio:

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Skingen?

Waarom mijn woning in Skingen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Skingen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Skingen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Skingen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Skingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Skingen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen