Isolatie Tzum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tzum? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Tzum. Dit kan gaan om onderwerpen als muren isoleren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-tzum-8804

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest toegepaste acties om je woning in Tzum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tzum is interessant (al vanaf € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tzum kost om en nabij de €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van circa €800, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Tzum (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een duurzame toekomst? Woning Tzum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat komt neer op €1300 per 12 maanden. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Tzum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€865
(€6700)
€960
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€290
(€2150)
€395
(€3500)
Spouwmuur€200
(€1325)
€680
(€2225)
€790
(€3675)
HR++ glas€190
(€2125)
€310
(€3775)
€395
(€4925)
isolatie tzum 8804

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Tzum?

Waarom mijn woning in Tzum isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775, dat betekent een winst van 270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Tzum een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Tzum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Tzum wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Tzum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Tzum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen