Isolatie Firdgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Firdgum? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Firdgum. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-firdgum-8852

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Minder last van ongedierte
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Firdgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Firdgum is voordeling beginnend bij € 730 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Firdgum kost zo’n €5100. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we meerdere mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Firdgum (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Firdgum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Firdgum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€575
(€6400)
€1240
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€295
(€2250)
€325
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1650)
€470
(€2025)
€940
(€3375)
HR++ glas€210
(€1975)
€325
(€3150)
€390
(€5400)
isolatie firdgum 8852

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Firdgum?

Waarom mijn woning in Firdgum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Firdgum een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Firdgum. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Firdgum wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Firdgum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Firdgum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen