Isolatie Boer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boer? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Boer. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-boer-8809

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8809
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste acties om jullie woning in Boer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Boer is goed te betalen (ongeveer € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Boer kost ongeveer €4750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het voordeel is grofweg €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast bestaan er verschillende populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Boer (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Boer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Boer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€745
(€5600)
€1220
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€285
(€2300)
€315
(€3450)
Spouwmuur€290
(€850)
€660
(€2800)
€800
(€3475)
HR++ glas€250
(€1825)
€340
(€4175)
€350
(€4500)
isolatie boer 8809

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Boer?

Waarom mijn woning in Boer isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Delta en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en besparen tot €280 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Boer een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Boer. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Boer wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Boer voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Boer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen