Isolatie Baaium

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Baaium? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. de spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Baaium. Je kunt denken aan items als isolatie van de garage en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-baaium-8841

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de populairste manieren om jullie woning in Baaium te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Baaium is goedkoop (al vanaf € 850 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Baaium kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het voordeel is plusminus €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Baaium (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een bewuste toekomst? Woning Baaium isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Onderstaand check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Baaium. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€645
(€4650)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€250
(€2050)
€400
(€2850)
Spouwmuur€270
(€850)
€740
(€2000)
€870
(€3300)
HR++ glas€225
(€2800)
€285
(€4000)
€380
(€4600)
isolatie baaium 8841

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Baaium?

Waarom mijn woning in Baaium isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat levert gemiddeld op €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Baaium een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Baaium. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Baaium wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Baaium voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Baaium. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen