Isolatie Wier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wier? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals muren isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Wier. We staan stil bij items als tussenwanden isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wier-9043

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9043
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref je de meest rendabele methodes om jullie woning in Wier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wier is interessant (al vanaf € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wier kost ongeveer €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is zo’n €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wier (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Wier isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wier. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€805
(€4550)
€1000
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€250
(€2200)
€325
(€3000)
Spouwmuur€230
(€1650)
€730
(€2525)
€905
(€3250)
HR++ glas€205
(€2375)
€330
(€3075)
€405
(€5350)
isolatie wier 9043

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Wier?

Waarom mijn woning in Wier isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250, dat betekent een winst van 270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Wier een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wier. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wier wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Wier voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Wier. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen