Isolatie Vrouwenparochie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vrouwenparochie? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals schuin dak isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Vrouwenparochie. Je komt meer te weten over vraagstukken over radiatorfolie en subsidie Isolatie mei 2024. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-vrouwenparochie-9077

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de meest interessante acties om een woning in Vrouwenparochie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vrouwenparochie is aantrekkelijk (plusminus € 950 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1700 en het resultaat is zo’n €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vrouwenparochie kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Je profiteert van plusminus €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog enkele aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Vrouwenparochie (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Vrouwenparochie isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vrouwenparochie. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€785
(€5350)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€190
(€2050)
€305
(€3350)
Spouwmuur€290
(€950)
€500
(€2700)
€870
(€3075)
HR++ glas€235
(€2525)
€290
(€3650)
€370
(€4825)
isolatie vrouwenparochie 9077

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Vrouwenparochie?

Waarom mijn woning in Vrouwenparochie isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Vrouwenparochie een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vrouwenparochie. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Vrouwenparochie wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vrouwenparochie voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Vrouwenparochie. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen