Isolatie Achlum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Achlum? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Achlum. Dit kan gaan om onderwerpen als spouwmuren isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-achlum-8806

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek je de meest interessante methodes om jouw woning in Achlum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Achlum kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1825 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Achlum kost ongeveer €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Dit levert op circa €990 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Achlum (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Achlum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Onderstaand check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Achlum. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€665
(€7200)
€910
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€280
(€2200)
€325
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1025)
€450
(€2725)
€865
(€3425)
HR++ glas€235
(€2400)
€335
(€3750)
€435
(€5325)
isolatie achlum 8806

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Achlum?

Waarom mijn woning in Achlum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en dat bespaart tot €280 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Achlum een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Achlum. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Achlum wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Achlum voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Achlum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen