Isolatie Bitgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bitgum? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de garage en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Bitgum. Je kunt denken aan items als radiatorfolie plaatsen en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-bitgum-9044

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor elk budget
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste werkzaamheden om je woning in Bitgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bitgum is voordeling beginnend bij € 710 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bitgum kost je zo’n €4450. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van om en nabij €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we allerlei vaak toegepaste vormen. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bitgum (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Bitgum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Bitgum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€715
(€6200)
€1180
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€170
(€1850)
€340
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1150)
€430
(€2300)
€845
(€3575)
HR++ glas€210
(€1850)
€260
(€3225)
€365
(€4475)
isolatie bitgum 9044

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bitgum?

Waarom mijn woning in Bitgum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Bitgum extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bitgum. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Bitgum wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Bitgum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bitgum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen