Isolatie Deinum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Deinum? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als dubbel glas en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Deinum. Denk aan vraagstukken over isolatie van de binnengevel en spuitisolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-deinum-9033

 • Lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Deinum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Deinum is goedkoop (vanaf € 930 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Deinum kost om en nabij de €4650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1120. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van grofweg €820 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal vaak toegepaste opties. Hierna bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Deinum (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Deinum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Deinum. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€625
(€7050)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€210
(€1900)
€320
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1525)
€550
(€2250)
€830
(€3225)
HR++ glas€250
(€1825)
€335
(€3850)
€370
(€5000)
isolatie deinum 9033

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Deinum?

Waarom mijn woning in Deinum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en besparen tot €275 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Deinum een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Deinum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Deinum wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Deinum voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Deinum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen