Isolatie Wjelsryp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wjelsryp? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Wjelsryp. Je leest uitvoerig over items als isolatie van verwarmingsbuizen en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wjelsryp-8842

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Rust en comfort in huis
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de meest populaire acties om jouw woning in Wjelsryp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wjelsryp is voordeling (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €2000 en je bespaart al snel €265 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wjelsryp kost om en nabij de €5850. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Het rendement is circa €900 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wjelsryp (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een bewuste gemeenschap? Woning Wjelsryp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat is dus al gauw €1350 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wjelsryp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€575
(€6300)
€1240
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€260
(€2300)
€370
(€2850)
Spouwmuur€210
(€1050)
€550
(€2425)
€885
(€3000)
HR++ glas€205
(€2925)
€265
(€3100)
€365
(€4500)
isolatie wjelsryp 8842

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wjelsryp?

Waarom mijn woning in Wjelsryp isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, dat betekent een winst van 255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Wjelsryp een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wjelsryp. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wjelsryp wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wjelsryp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wjelsryp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen