Isolatie Oudebildtzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oudebildtzijl? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Oudebildtzijl. We staan stil bij zaken als schuimstrips en XPS Isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oudebildtzijl-9078

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Speciale groene leningen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire methodes om jullie woning in Oudebildtzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudebildtzijl is voordeling (vanaf plusminus € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudebildtzijl kost je zo’n €5150. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op zo’n €770 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verschillende rendabele opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oudebildtzijl (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Oudebildtzijl isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De besparing komt neer op €950 p/jaar. Hierna vind je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oudebildtzijl. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€725
(€5000)
€1250
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€185
(€2150)
€325
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1225)
€510
(€2350)
€850
(€3000)
HR++ glas€220
(€2575)
€275
(€4225)
€450
(€5225)
isolatie oudebildtzijl 9078

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oudebildtzijl?

Waarom mijn woning in Oudebildtzijl isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Oudebildtzijl extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Oudebildtzijl. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oudebildtzijl wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudebildtzijl voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Oudebildtzijl. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen