Isolatie Dongjum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dongjum? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Dongjum. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-dongjum-8808

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder last van ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Dongjum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dongjum is interessant (rond de € 890 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €195 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dongjum kost gemiddeld €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12300. Dit levert op ongeveer €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dongjum (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Dongjum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Dongjum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€795
(€5250)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€180
(€2500)
€395
(€3250)
Spouwmuur€345
(€1025)
€680
(€2350)
€925
(€3150)
HR++ glas€195
(€1825)
€280
(€3275)
€360
(€4600)
isolatie dongjum 8808

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Dongjum?

Waarom mijn woning in Dongjum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met behulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Dongjum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dongjum. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Dongjum wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Dongjum voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Dongjum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen