Isolatie Dronryp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dronryp? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als gevelisolatie of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je handige informatie over isolatie Dronryp. We gaan aan de slag met items als isolatie van de vloer en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-dronryp-9035

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de populairste werkzaamheden om een woning in Dronryp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dronryp is financieel toegankelijk (vanaf € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dronryp kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Daarmee bespaar je circa €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Dronryp (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning Dronryp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Dronryp. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€605
(€6300)
€1230
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€190
(€2450)
€375
(€3050)
Spouwmuur€385
(€1575)
€460
(€2625)
€860
(€3100)
HR++ glas€215
(€2450)
€305
(€4300)
€440
(€5300)
isolatie dronryp 9035

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Dronryp?

Waarom mijn woning in Dronryp isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en besparen tot €325 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Dronryp extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Dronryp. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dronryp wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dronryp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Dronryp. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen