Isolatie Franeker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Franeker? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als HR++ glas of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Franeker. Dit kan gaan om items als isolatie van de bodem en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-franeker-8801

 • Supersnel terugverdient
 • Aangenamer wonen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de interessantste stappen om je woning in Franeker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Franeker is voordeling beginnend bij € 950 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1875 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Franeker kost doorgaans €5050. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het rendement is grofweg €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we diverse rendabele mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Franeker (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Woning Franeker isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Franeker. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€745
(€5400)
€1010
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€245
(€1700)
€335
(€2750)
Spouwmuur€310
(€1250)
€600
(€2800)
€910
(€3350)
HR++ glas€215
(€2250)
€340
(€4150)
€405
(€4525)
isolatie franeker 8801

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Franeker?

Waarom mijn woning in Franeker isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Franeker een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Franeker. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Franeker wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Franeker voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Franeker. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen