Isolatie Hitzum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hitzum? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de binnengevel en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Hitzum. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hitzum-8805

 • Significant lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluidsoverlast
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Hitzum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hitzum is goed te betalen (vanaf € 850 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hitzum kost ongeveer €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Het rendement is om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. Hierna vermelden we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hitzum (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Woning Hitzum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat is dus al gauw €950 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hitzum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€795
(€5100)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€265
(€2100)
€390
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1450)
€700
(€2300)
€805
(€3675)
HR++ glas€230
(€2000)
€285
(€4150)
€430
(€5175)
isolatie hitzum 8805

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hitzum?

Waarom mijn woning in Hitzum isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Formido, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Hitzum een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hitzum. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hitzum wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hitzum voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Hitzum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen