Isolatie Boksum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boksum? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Boksum. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-boksum-9031

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9031
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest populaire onderdelen om een woning in Boksum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boksum kan erg voordelig (vanaf plusminus € 890 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1975 en het rendement ligt op zo’n €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Boksum kost zo’n €5200. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. De winst is om en nabij €770 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verschillende vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Boksum (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Woning Boksum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Boksum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€575
(€7050)
€990
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€275
(€2450)
€385
(€2850)
Spouwmuur€180
(€1125)
€690
(€2025)
€800
(€3550)
HR++ glas€195
(€2550)
€320
(€3575)
€380
(€4825)
isolatie boksum 9031

Plaatsen in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Boksum?

Waarom mijn woning in Boksum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Boksum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Boksum. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Boksum wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Boksum voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Boksum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen