Isolatie Herbaijum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Herbaijum? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Herbaijum. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorisolatie en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-herbaijum-8807

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Goed voor het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Herbaijum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Herbaijum is goed te betalen (vanaf € 720 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Herbaijum kost +/- €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is ong. €960 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we diverse mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Herbaijum (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Herbaijum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar. Op deze pagina berekenen we de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Herbaijum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€585
(€5950)
€1070
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€180
(€1700)
€325
(€3150)
Spouwmuur€385
(€1650)
€450
(€1900)
€950
(€3100)
HR++ glas€230
(€2475)
€265
(€3500)
€445
(€4950)
isolatie herbaijum 8807

Plekken in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Herbaijum?

Waarom mijn woning in Herbaijum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat bespaart tot €265, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Herbaijum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Herbaijum. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Herbaijum wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Herbaijum voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Herbaijum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen