Isolatie Minnertsga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Minnertsga? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Minnertsga. We gaan aan de slag met vraagstukken over vliering isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-minnertsga-9047

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Groene investering
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9047
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de interessantste manieren om jouw woning in Minnertsga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Minnertsga kan zeer goedkoop (vanaf € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Minnertsga kost zo’n €5650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is circa €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er diverse vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Minnertsga (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Minnertsga isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat komt neer op €1050 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Minnertsga. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€615
(€7250)
€1140
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€210
(€2400)
€400
(€2700)
Spouwmuur€340
(€1525)
€450
(€1925)
€945
(€3350)
HR++ glas€190
(€1975)
€295
(€3025)
€385
(€5100)
isolatie minnertsga 9047

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Minnertsga?

Waarom mijn woning in Minnertsga isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Via opties voor subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Minnertsga een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Minnertsga. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Minnertsga wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Minnertsga voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Minnertsga. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen