Isolatie Tzummarum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tzummarum? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als isolatie van de vliering of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Tzummarum. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de gevel en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tzummarum-8851

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de meest populaire stappen om jullie woning in Tzummarum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tzummarum is goedkoop beginnend bij € 880 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart al snel €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tzummarum kost +/- €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je zo’n €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Tzummarum (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Tzummarum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1450 (jaarlijks). Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Tzummarum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€695
(€7400)
€1240
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€270
(€1600)
€360
(€3000)
Spouwmuur€360
(€1175)
€450
(€2075)
€950
(€3075)
HR++ glas€195
(€2825)
€335
(€3450)
€385
(€5025)
isolatie tzummarum 8851

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tzummarum?

Waarom mijn woning in Tzummarum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en besparen tot €345 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Tzummarum een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Tzummarum. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Tzummarum wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Tzummarum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Tzummarum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen