Isolatie Oosterbierum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oosterbierum? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als isolatie van de bodem en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Oosterbierum. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oosterbierum-8854

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Minder ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Oosterbierum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterbierum is interessant beginnend bij € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1725 en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oosterbierum kost je zo’n €5450. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je grofweg €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er allerlei mogelijke opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oosterbierum (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Oosterbierum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Oosterbierum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€785
(€5500)
€1200
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€260
(€2150)
€360
(€3300)
Spouwmuur€285
(€725)
€680
(€2475)
€850
(€3400)
HR++ glas€210
(€2925)
€340
(€3100)
€445
(€4650)
isolatie oosterbierum 8854

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oosterbierum?

Waarom mijn woning in Oosterbierum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Oosterbierum een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oosterbierum. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Oosterbierum wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterbierum voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Oosterbierum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen