Isolatie St.-Jacobiparochie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in St.-Jacobiparochie? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie St.-Jacobiparochie. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van binnenmuren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-st-jacobiparochie-9079

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest rendabele acties om een woning in St.-Jacobiparochie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in St.-Jacobiparochie is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 870 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €230 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in St.-Jacobiparochie kost +/- €5300. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het voordeel is om en nabij €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er diverse interessante opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in St.-Jacobiparochie (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning St.-Jacobiparochie isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 p/jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in St.-Jacobiparochie. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€685
(€4650)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€215
(€2050)
€345
(€3600)
Spouwmuur€230
(€1300)
€420
(€2475)
€885
(€3300)
HR++ glas€205
(€1925)
€260
(€3825)
€360
(€5300)
isolatie st-jacobiparochie 9079

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in St.-Jacobiparochie?

Waarom mijn woning in St.-Jacobiparochie isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waadhoeke

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in St.-Jacobiparochie een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waadhoeke.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waadhoeke
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in St.-Jacobiparochie. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan St.-Jacobiparochie wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in St.-Jacobiparochie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in St.-Jacobiparochie. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen