Isolatie Aa en Hunze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Aa en Hunze? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals isolatie van de vliering en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Aa en Hunze. Je kunt denken aan items als binnenmuren isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-aa-en-hunze-9463

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verantwoorde investering
 • Brandbeschermend
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de interessantste stappen om jullie woning in Aa en Hunze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Aa en Hunze is interessant (vanaf € 890 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aa en Hunze kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Het rendement is om en nabij €870 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we verschillende populaire mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aa en Hunze (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Aa en Hunze isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Aa en Hunze. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€865
(€6000)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€195
(€2150)
€390
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1725)
€740
(€2475)
€810
(€3375)
HR++ glas€210
(€2725)
€300
(€3325)
€375
(€4825)
isolatie aa-en-hunze 9463

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Aa en Hunze?

Waarom mijn woning in Aa en Hunze isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Aa en Hunze een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aa en Hunze. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Aa en Hunze wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aa en Hunze voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Aa en Hunze. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen