Isolatie Rolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rolde? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als dubbel glas of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Rolde. Denk aan zaken als isolatie van de schuur en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rolde-9451

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder storende geluiden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website lees jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Rolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rolde kan zeer goedkoop (rond de € 920 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1825 en de winst ligt rond de €225 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rolde kost ongeveer €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11100. Dit levert op ongeveer €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rolde (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een groenere samenleving? Woning Rolde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 p/jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rolde. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€665
(€6900)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€280
(€2250)
€305
(€3450)
Spouwmuur€395
(€725)
€620
(€1950)
€850
(€3650)
HR++ glas€200
(€2925)
€260
(€4150)
€410
(€4750)
isolatie rolde 9451

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rolde?

Waarom mijn woning in Rolde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Rolde extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rolde. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rolde wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rolde voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Rolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen