Isolatie Marwijksoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Marwijksoord? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Marwijksoord. We bespreken vraagstukken over gevelisolatie en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-marwijksoord-9448

 • De energienota gaat omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de populairste werkzaamheden om je woning in Marwijksoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Marwijksoord is voordeling (vanaf plusminus € 800 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marwijksoord kost om en nabij de €5550. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11400. Je profiteert van grofweg €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Marwijksoord (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige toekomst? Woning Marwijksoord isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Marwijksoord. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€705
(€5800)
€1130
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€280
(€2550)
€370
(€2900)
Spouwmuur€200
(€825)
€730
(€2125)
€850
(€3125)
HR++ glas€240
(€2500)
€330
(€3375)
€435
(€5075)
isolatie marwijksoord 9448

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Marwijksoord?

Waarom mijn woning in Marwijksoord isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en geeft een besparing van €285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Marwijksoord een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Marwijksoord. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Marwijksoord wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marwijksoord voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Marwijksoord. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen