Isolatie Nijlande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nijlande? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Nijlande. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nijlande-9452

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Houdt geluid tegen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Nijlande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nijlande is goedkoop (om en nabij de € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nijlande kost ongeveer €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het rendement is pakweg €760 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we verschillende populaire opties. Hieronder praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijlande (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Nijlande isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl calculeren we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nijlande. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€785
(€4800)
€950
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€220
(€2500)
€395
(€3250)
Spouwmuur€290
(€1600)
€720
(€2350)
€825
(€3075)
HR++ glas€245
(€2850)
€290
(€4100)
€440
(€4875)
isolatie nijlande 9452

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Nijlande?

Waarom mijn woning in Nijlande isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nijlande een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijlande. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Nijlande wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Nijlande voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Nijlande. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen