Isolatie Vredenheim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vredenheim? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als je dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Vredenheim. We staan stil bij thema’s als isolerende kozijnen en deuren en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vredenheim-9445

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een hoger energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de interessantste stappen om je woning in Vredenheim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vredenheim is aantrekkelijk (ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vredenheim kost plusminus €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is pakweg €930 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verscheidene interessante oplossingen. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Vredenheim (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Vredenheim isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vredenheim. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€765
(€5900)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€245
(€2250)
€305
(€3150)
Spouwmuur€380
(€1725)
€460
(€2500)
€845
(€3075)
HR++ glas€220
(€2375)
€330
(€3850)
€350
(€4950)
isolatie vredenheim 9445

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Vredenheim?

Waarom mijn woning in Vredenheim isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Vredenheim een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vredenheim. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Vredenheim wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vredenheim voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Vredenheim. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen