Isolatie Annerveenschekanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Annerveenschekanaal? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals de buitengevel isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Annerveenschekanaal. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals je dak isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-annerveenschekanaal-9654

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind je de populairste acties om jouw woning in Annerveenschekanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Annerveenschekanaal kan erg voordelig (rond de € 720 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1800 en de potentiële besparing ligt op €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Annerveenschekanaal kost ongeveer €5200. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het voordeel is circa €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verscheidene aantrekkelijke opties. Hieronder bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Annerveenschekanaal (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Annerveenschekanaal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Hieronder vind je de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Annerveenschekanaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€745
(€7450)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€265
(€1900)
€300
(€3100)
Spouwmuur€295
(€1050)
€600
(€2275)
€855
(€3650)
HR++ glas€200
(€2650)
€320
(€3925)
€350
(€4900)
isolatie annerveenschekanaal 9654

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Annerveenschekanaal?

Waarom mijn woning in Annerveenschekanaal isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €350 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website check je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Annerveenschekanaal extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Annerveenschekanaal. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Annerveenschekanaal wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Annerveenschekanaal voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Annerveenschekanaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen