Isolatie Grolloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grolloo? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Grolloo. Denk aan vraagstukken over warmtereflecterende folie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-grolloo-9444

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest populaire onderdelen om je woning in Grolloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grolloo kan erg voordelig (al vanaf € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €255 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Grolloo kost ongeveer €4750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het rendement is grofweg €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Grolloo (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Grolloo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Grolloo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€665
(€6850)
€1220
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€265
(€2600)
€310
(€3250)
Spouwmuur€340
(€1300)
€430
(€2625)
€820
(€3325)
HR++ glas€195
(€2050)
€275
(€3125)
€350
(€4700)
isolatie grolloo 9444

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Grolloo?

Waarom mijn woning in Grolloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en geeft een besparing van €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Praxis, Hornbach, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Dankzij subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Grolloo een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grolloo. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Grolloo wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Grolloo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Grolloo. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen