Isolatie Eexterzandvoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eexterzandvoort? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Eexterzandvoort. Je kunt denken aan items als de buitengevel isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eexterzandvoort-9464

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire stappen om jullie woning in Eexterzandvoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eexterzandvoort is goedkoop (rond de € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1850 en het resultaat is zo’n €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Eexterzandvoort kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op om en nabij €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele interessante vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Eexterzandvoort (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Eexterzandvoort isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Eexterzandvoort. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€825
(€7250)
€1110
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€205
(€2350)
€390
(€2750)
Spouwmuur€255
(€1300)
€560
(€2725)
€840
(€3225)
HR++ glas€225
(€2975)
€335
(€4100)
€370
(€5300)
isolatie eexterzandvoort 9464

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Eexterzandvoort?

Waarom mijn woning in Eexterzandvoort isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, dat betekent een winst van 320, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Eexterzandvoort een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eexterzandvoort. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Eexterzandvoort wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Eexterzandvoort voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Eexterzandvoort. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen